Når usunde grænser bliver til brudte relationer.

Har du mistet nogle relationer, fordi du har været uklar omkring, hvortil dine grænser gik? Føler du dig komplet udmattet i nogle relationer, fordi at du har svært ved at sige nej? Bliver du irriteret, når du ser at din veninde ringer, fordi at du ved, at hun ikke ringer for at spørge til dig, men kun for at tale om sig selv, få en masse lindrende ord eller gode råd med på sin vej?

Hvis du har prøvet nogle af disse ovenstående temaer, så er du et helt almindeligt menneske – fordi, sådan har mange det i nogle af deres relationer.

 

Vi kan være så utrolig bange for at sige fra eller sætte grænser i vores relationer – af frygt for at miste relationen. Dét, som er så paradoksalt er, at når vi ikke formår at sætte sunde og gode grænser for os selv, så kan det resultere i, at relationen brydes i sidste ende. Så dette er et vigtigt tema, som jeg vil skrive meget mere om i den kommende tid, og det bliver også et vigtigt tema på mit onlineforløb, som starter til november – det kan du læse om her: JA TAK, LAD MIG LÆSE MED.

 

Sunde relationer.

Jeg har nogle sunde, gensidige og kærlige (og ærlige) relationer i mit liv. Jeg har nogle gode veninder og gode venner, som virkelig er med mig på livets bølgegang – både når det går op, og når det går ned. Jeg ved, hvem jeg kan ringe til om natten (hvis det skulle blive nødvendigt) og jeg ved, hvem der har min ryg – også, når jeg ikke er tilstede i rummet. I disse relationer er der bare komplet og fuldstændig ro og tillid.

Det er jeg SÅ evigt taknemmelig over. Det har også krævet noget at komme hertil. Det er en løbende investering i både tid, som vi har brugt/bruger sammen, vi får oplevelser sammen, som bringer både grin og alvor med sig og sidst, men ikke mindst, så tør vi godt at være ærlige overfor hinanden, når der er noget, som skurer i øjnene eller ørerne. Ikke på den der “nu skal du kraftedme bare høre, hvad jeg tænker eller mener…- måden”… Nej, det er med stor respekt for hinanden, at vi tør gå ind i de samtaler, som kan være både meningsfulde, svære, sjove og udviklende.

Vi skal i udgangspunktet ikke give et råd, som vi ikke er blevet bedt om at give. Men hvis vi bliver spurgt om noget, så kan vi kun være så ærlige som relationen kan holde til, og her er jeg bare så taknemmelig over, at når jeg bliver spurgt om noget, så kan jeg godt give mig selv til kende, fordi der er ro, tillid og tryghed i relationen.

 

Jeg har mistet relationer. 

Det har gjort så vanvittig ondt. Helt ind i knoglerne. Det har krævet en del timer, i terapi, for at forstå, hvad det var der skete.  Jeg er gået fra at være magtesløs, frustreret og håbløs til at forstå, at langt det meste handlede om mig og min daværende manglende evne til at sætte sunde grænser for mig selv. Jeg troede, at jeg skulle være tilgængelig 24/7 for alle, som havde det svært.

Jeg er blevet klogere, og jeg er meget mere vågen i relationer. Mest af alt opmærksom og vågen i forhold til mig selv. Jeg forstår nu nogle dynamikker på en ny måde. Min empatiske muskel er yderst veltrænet, sådan har det altid været. Det er både en gave og det er også en opgave, at have en så velsmurt muskel. Mest af alt kalder det på en omsorgsfuld grænsesætning for mig selv. Tydelighed og en skarp opmærksomhed er nu kodeord, jeg bærer med mig.

Der er nogle dynamikker i forhold til relationer, som er vigtige at forstå, og dem vil jeg gerne vil lære fra mig. Derfor bliver der også dedikeret et helt modul til temaet: “RELATIONER” på mit onlineforløb, som starter d. 1/11. Læs mere om det her: JA TAK, lad mig læse mere.

 

Både mænd og kvinder er velkomne ombord. Du får et helt års forløb for det, som ca. 1 times terapi koster. Jeg håber, at du har lyst til at komme med? Der er allerede en del, som har meldt sin ankomst. Det bliver så fedt.

 

Jeg landede i går fra Norge. Det har været en heftig tid oppe ved polarcirklen. Det er mange ting, som jeg skal både forholde mig til, skifte imellem og være med. Det er energikrævende. Jeg landede godt hjemme ved familien i går, og mangler nu kun 1 omgang i Norge. Så slutter en epoke og et vildt eventyr.

 

Håber, at du har gang i en god dag? Her venter sofaen, tæpper, et glas vin og en god film. Ahhhh…. Præcis, som jeg elsker det.

 

De kærligste hilsner

Camilla.

 

 

 

 

 

 

Del indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *