Du må gerne heale igen – du er ikke ekspert med det samme.

 “Give yourself permission to heal from the same thing more than once”

Der er sådan en forestilling om, at hvis vi gentager noget igen og igen (altså uhensigtsmæssigt), så er det fordi, at vi ikke har taget læring med derfra. Sådan ser jeg slet ikke på det.

Vi er mennesker, og vi kommer til træde ved siden af. Og noglegange flere gange. Det er ikke alt, du bare lige sådan tager ved lære af på én gang. Du forandrer ikke automatisk de uhensigtsmæssige mønstre. Sådan hænger dit sind ikke sammen.

At ændre noget, grundlæggende, tager tid. Nogle gange lang tid. Indimellem skal der også flere erkendelser eller erfaringer til – også af flere omgange. Du skal samtidig være klar til forandring. Du skal være klar til at gøre op med noget. Tage afsked. Ændre noget. Det er du ikke altid i det tempo, som du måske allerhelst ville.

Hvis det var let at forandre noget, så gjorde du det jo bare. Hvis det var så let, så fandtes der nok ikke mange alkoholikere, stofmisbrugere, ludomaner, overvægtige mennesker m.m. Mange kan jo sagtens få øje på, at der er noget i deres liv, som ikke er optimalt – men det synes SÅ svært at ændre på det. Det kan være helt uoverskueligt, og så kan det nemmeste være at gøre, som du altid har gjort. Mange aner ikke, hvordan de skal tag fat.

Det er heller ikke alle, som er bevidste om, hvad der er i spil og hvorfor noget bliver svært. Det kan nemlig også kræve, at du skal tilbage i tid og finde ud af, hvorfor disse mønstre er opstået og hvilken funktion har de fået for dig. Alt, vi gør, har nemlig en eller anden form for funktion for os.

 

Jeg er selv i proces  for tiden.

Nogle ting har fyldt længe, men jeg har ikke rigtig været ordentlig klar til at tage fat. Det er jeg nu. Jeg har derfor skabt nogle rolige rammer for mig selv i begyndelsen af 2024. Jeg kommer til at dele lidt af denne proces, når jeg er lidt længere i det. Dét, som kan være vigtigt, når vi skal arbejde med nogle grundlæggende ting i vores liv, er at der ofte skal skabes mere ro for at kunne lytte indad. Det kan være en stor udfordring at arbejde med mønstre, hvis der er et stort arbejdspres eller andet form for pres i dit liv. Derfor kan det være en god idé, at se om du kan skabe mere ro omkring dig, så der kan blive mere plads til dig og det, du skal have et greb om. Dét, som du skal kaste et ærligt blik på.

 

Vi er alle mennesker. Vi er ikke perfekte dukker. Det ville nok også være ret så kedeligt, hvis det var tilfældet.

 

Jeg har nogle spørgsmål til dig, som du kan tage med ind i det nye år. Måske endda reflektere lidt over nu her, hvor 2023 går på hæld:

 1. Hvad har været det bedste, som er sket for dig i 2023?
 2. Hvordan har du haft det i 2023?
 3. Har der været svære ting og hvordan har du været sammen med de ting? Har du set det i øjnene eller undertrykt det?
 4. Hvad har du skubbet foran dig, fordi det har været for svært at være sammen med?
 5. Hvilke mennesker har du hygget dig med og har du brugt mest tid på dem eller har du brug tid på dem, som dræner dig?
 6. Hvad har du ikke lyst til at tage med ind i 2024?
 7. Hvor skal dit fokus være i 2024?
 8. Hvad er det bedste, du ved? Og er der mest af det i dit liv?
 9. Har du arbejdet i det omfang, som giver balance og mening i dit liv?
 10. Hvilke mønstre har du brug for at se lidt nærmere på for at få et liv, som er lettere for dig?

 

 

Det er spørgsmål som disse, jeg pusler med. Måske du kan bruge dem til noget?

 

Jeg ønsker dig og dine nogle dejlige juledage. Hvis dagene er svære og sorgfulde så skal du vide, at du ikke er alene. Mange mennesker går igennem denne højtid med ondt i maven og hjertet. Det kommer alle nok til, på et tidspunkt i livet, at opleve. Hvis det er sådan for dig, så sørg for at træk vejret og øv dig i langsomhedens styrke.

 

Ræk ud, hvis du gerne vil have min hjælp i denne periode af dit liv. Hvis du trænger til et ærligt og omsorgsfuldt blik på dit liv og hjælp til at stå i det, som ikke altid er så nemt. Du finder meget mere om mig og min tilgang her: Lad mig læse om terapi.

 

Kærligst,

Camilla.

 

 

 

 

 

 

 

Del indlægget

One comment

 1. Hej Camilla, sikke nogen skønne blogindlæg og sikke nogen gode spørgsmål her på overgangen til det nye år. Tak for inspiration og gode nytårshilsner fra Anna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *