Viden om Mod

Mange henvender sig til mig fordi, at de føler at de sidder fast i gamle og uhensigtsmæssige mønstre, som de har behov for hjælp til at bryde ud af. Det kræver mod, og der får de en udfordring, da de aldrig har trænet deres modige muskel.

Ordet ”mod” kan for mange lede tankerne hen på, at man skal gøre et eller andet helt sindsygt og livsforandrende. Men det kræver ikke kun mod at tage store livsændrende beslutninger – det kræver også mod at justere på de indre og mindre linjer. Faktisk kan det være lige så svært at sætte grænser, som at rejse om på den anden side af jorden.

Hvis vi aldrig mestre et mod, så kan vi få følelsen af, at vi går i stå. Mod er svært at definere, men flere ting er vigtige at huske på:

• Mod er en aktiv handling.
• Der er noget i spil for dig.
• Du skal gøre noget, som du ikke synes er så nemt.

Mod kan handle om, at turde vise flere sider af dig selv. Det kan også handle om at turde støtte op omkring andre mennesker eller måske kæmpe for noget specifikt ude i den store verden.

Mod er som en muskel: Enten er den trænet eller utrænet.

Det kan kræve hjælp at finde ud af, hvordan du mestrer modet til at komme tættere på dig selv. Denne proces kan være en vild én af slagsen og jeg er vant til at hjælpe mennesker til at mestre modet og turde.