Mister du hurtigt motivationen for at ændre noget i dit liv?

Hjernen er mega doven!

Den vil helst bare gøre, som den plejer = som du plejer. Den orker faktisk ikke de vilde forandringer. Ikke engang vildt forandringer, heller ikke de små forandringer. Den gider faktisk ikke lette sig fra sofaen, hvis det er der din krop plejer at være allermest. Den gider heller ikke skifte Maribo Mix ud med gulerødder eller Netflix med en bog.

Faktisk gider hjernen ikke noget, som ikke er indenfor komfortzonen. Komfortzonen er den zone, hvor du ikke bliver udfordret – overhovedet. I den zone er alt, som det plejer. Det nemme, det bekvemme og det genkendelige.

 

Det trygge.

Det trygge er altid det letteste. Men det trygge giver dig ikke nødvendigvis de resultater, som du gerne vil have. Hvis du for eksempel gerne vil læse noget mere, men har kigget Netflix i 100 år, så synes hjernen ikke at det er en god idé, at gå i gang med. Så derfor vil den lokke mega meget meget Netflix i stedet. Det er det letteste.

Eller, hvis du gerne vil gå i gang med gulerødderne i stedet for Haribo Mix, så orker hjernen ikke det – fordi, det betyder, at den skal udfordres på at finde en skræller frem og tygge anderledes. Næ, nej… Det nemmeste er, at finde Haribo Mix´en frem, åbne posen og så spise det velkendte sukker.

Eller, hvis du ønsker dig en ny morgenrutine. Måske kunne du godt tænke dig, at står en halv time tidligere op for at starte dagen roligt i dit eget tempo, men hjernen synes, at det nemmeste er at blive liggende, så…. vil det virkelig kræve noget af dig, at stå op før.

 

Så: Intet kommer af sig selv.

Du vil aldrig, på helt magisk vis, begynde at ændre noget som er udenfor din komfortzone – simpelthen fordi, at din hjerne bestemmer langt mere, end du aner. Derfor kræver forandring en masse kræfter, nogengange et overskud, men mest af alt, så kræver det et massivt ønske om noget andet end det, du har lige nu. Det kan være så svært, at vide hvad du ønsker dig.

 

En øvelse kan være: 

Prøv at forestil dig hvordan du, ønskeligt, har det om 6 måneder. Hvordan ser du ud, hvad spiser du, hvad er du optaget af, hvilke mennesker omgiver du dig med? Hvor meget sover du? Hvilken ferie har du været på? Hvordan har du det med dit arbejde? Hvad byder din kalender på?

På at skriv det ned. Gør det helt tydeligt for dig. Prøv så at spørg dig selv: Hvilke af punkterne er de vigtigste? Hvad ville have størst mulig betydning for dig? Hvad har du allermest brug for at handle på, øve dig på eller sige højt?

Forandring tager tid. Den største fejl er ofte, at vi tror, at forandring kan skabes over natten eller en uges tid. Men når alt kommer til alt, så kræver det ofte en masse mod, tid og ro at skabe forandring. Nu skal gøre det vigtigt nok. Hvis ikke det er vigtigt nok, så vil det kun være et spørgsmål om tid før du falder tilbage i gamle, og uhensigtsmæssige, rutiner – alt det, som du kender og egentlig har brug for at tage et opgør med. Så: Hvad er vigtigst?

 

Jeg kender selv til det med at sætte alt muligt igang på én gang. Og jeg kan fortsat falde i med begge ben. Jeg øver mig, og i øjeblikket øver jeg mig ret meget på, at skabe endnu mere ro på indre og ydre linjer. Det betyder, for mit vedkommende, at få sovet min. 8 timer hver nat, spise mere grønt, få gået mig en lang tur hver dag og bruge saunatæppet min. 3-4 gange om ugen. Og så er det næste på listen at få skrevet meget mere. Jeg ved, hvor godt det gør mig at skrive her på bloggen. Det er simpelthen ikke blevet prioriteret godt nok, fordi… at jeg har været optaget andre steder, og jeg har simpelthen haft en fyldt arbejdskalender, som har haft betydning for kreativiteten. Men det skal jeg give mere plads. Det gør mig SÅ godt.

 

Skriv endelig i kommentarsporet: Hvad skal du øve dig på? Lad os heppe på hinanden.

 

Kærlig hilsen

Camilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del indlægget

One comment

 1. Hej søde
  Ja jeg skal øve mig i at holde fast i MIG efter en laaaaang sygemelding. Prioritere tid til mig og kunne sige nej.
  Det sværeste bliver at komme igang med at spise igen, mere end jeg før nu. Mere mad og mindre alkohol.
  Dejligt du skriver, for det gør faktisk, at man selv kommer igang med at udfordre sin dovne hjerne.
  Knus til dig
  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *