(Mis)bruger du dine relationer?

Hvilke relationer har du i dit liv? 

 

Hvad er en relation? En relation er noget, som du skaber med et andet menneske. Det vil sige, at du er lige så ansvarlig for relationen, som det andet menneske er. Det er det, som står imellem jer – som en usynlig linje. 

 

Relationer er livsnødvendige for os. Hvis ikke vi var en del af en relation, så ville vi dø. Tænk på det lille spædbarn, som er livsafhængig af, at der er nogle relationer, som tager sig af det. 

 

Selvom du er voksen i dag, og måske ikke føler at du på den måde er afhængig af relationer, så vil jeg alligevel gerne udfordre dig lidt på denne tankegang.  

 

Mange mennesker bruger/misbruger deres relationer i svære livssituationer… 

…og glemmer så helt, at holde relationen ved lige, når det svære er drevet over. Mange mennesker tør aldrig åbne op i relationer på grund af frygten for afvisning/at blive forladt. Mange mennesker er aldrig helt dem selv i selskab med andre mennesker, fordi de er bange for, at de er gode nok eller har frygten for at ”blive afsløret” i forhold til at de udgiver sig for at være en anden end de i virkeligheden er. Det kan være svært bare at være…. Bare at være. Mange oplever et præstationspres, når der er andre mennesker, fordi de tror, at de andre mennesker forventer/forlanger noget bestemt – måske som et resultat af en historik eller en forventning om at relationen er på en bestemt måde. 

 

Hvad mærker du, når du læser ovenstående?  

 

Du ER afhængig af dit netværk omkring dig. 

Det skal plejes. Med netværk mener jeg at, der omkring dig, er et finmasket net af mange forskellige mennesker, som har forskellige positioner i dit liv. Hver og én af disse er vigtige brikker. Indimellem skal der skiftes ud på brikkerne – ja, nogen skal måske helt ud af puslespillet, men du kan ikke stå alene. Aldrig. 

 

Hvis du, i en periode af dit liv, har brugt en relation rigtig meget. Til støtte, trøst, rådgivning eller andet, som har været nødvendigt i den periode, så vil jeg virkelig anbefale dig, at du husker det. Også når det hele kører på skinner igen. Det handler ikke om, at du skal være evigt taknemmelig eller komme med gaver hver gang, I skal ses. Men husk på den forskel, som det menneske gjorde for dig i en given tid. Den forskel betyder noget. Det betyder, at du står et andet sted i dag med noget, som du har kæmpet med. Så indimellem skal du minde dig selv om det, og mærke en taknemmelighed – som enten skal italesættes eller ej, men husk lige at mind dig selv om det. 

 

Relationer er livsnødvendige for din overlevelse og livskvalitet. 

Forstil dig et liv uden de mennesker, som er en del af dit liv nu – hvordan ville det være? Måske er der nogle relationer, som skal have en mindre plads eller omvendt. Men relationerne er vigtige. De betyder noget. 

 

 

Igennem mit liv har relationer fået forskellige pladser og tyngder. 

Jeg er konstant i bevægelse, hvilket ufravigeligt betyder, at nogle relationer får mere plads end andre, på forskellige tidspunkter i mit liv. Kun én gang har jeg brudt med en relation. Det var nødvendigt. Men derudover, så tror jeg på, at vores livsvidner er afgørende for vores historie her på jorden og vores egen fortælling ind i, hvem vi er. Forskellige mennesker skal lære mig noget forskelligt. Nogle skal lære mig noget om mere rummelighed. Andre skal lære mig noget om, at tage flere chancer. Og nogle tredje skal lære mig noget om at sætte grænser osv.  

 

Hvis vi tør kigge på, hvad relationerne kan give os, så kan vi virkelig udvikle os som mennesker, i en retning som giver os mere og mere mening.  

 

Hvordan ser det ud hos dig hvad angår relationer? 

Del indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *